Kostföreläsning med matlagning

I söndags bjöd vi in er till en kostföreläsning med matlagning online. Tillsammans med den utbildade kostrådgivaren Mix Haxholm lagade vi mat tillsammans live och lärde oss om kost hemifrån. Vi fick svar på frågor som hur man kan tänka kring livsstilsförändringar, viktiga näringsämnen, kost för immunförsvaret, det kända sockerproblemet och mycket mer.

Maträtten som lagades var marinerad och ugnsbakas kycklingfilé med klyftpotatis. Vi delar receptet här:

1.    Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla på kycklingen.

 

2.    Lägg potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja och salta. Ställ potatisen i varmluftsugn.

 

3.    Ställ in kycklingen i ugnen efter 10 min och tillaga i ca 20 min, till en innertemperatur på 70 grader.

 

4.    Värm skyn från kycklingen med den smaksatta créme fraichen till en sås.

 

Ingredienser:

       4 kycklingfileer

       1 kg potatis, i klyftor

       2 dl créme fraiche tomat & örter

 

Marinad:

       1 msk neutral olja

       1 msk kinesisk soja

       1 msk honung

       1 tsk paprikapulver

       1 tsk salt

       0,5 tsk svartpeppar

Sallad:

       70 g salladsmix

       250 g körsbärstomater, halverade

       1 msk olivolja

       1 tsk vinäger

       1 tsk flingsalt 

Missade du föreläsningen? Den ligger uppe i vår Facebook grupp där ni kan se hela nu i efterhand. Gå med i Facebook gruppen genom att trycka på denna länk! 

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.